• home
 • video
 • pas verschenen

  Tchite: "Ik wou naar Al Shabab, maar blijf"

  Zaterdag meldde Standard dat Meme Tchite het seizoen in Luik afmaakt. In een gesprek met La Dernière Heure reageert hij zelf ook. Over de onwaarheden die over hem verteld zijn, dat hij naar Al Shabab wou, maar dat hij zich nog een half jaar voor 200 procent zal inzetten.

  "Ik praat niet vaak, maar nu kan ik niet anders", zegt Tchite. "Er werden de voorbije weken veel foute dingen over mij gezegd en geschreven. Ik heb dat lang laten passeren, maar nu is het tijd voor de waarheid."

  "Mijn liesblessure en mijn ziekte waren geen uitvluchten om niet te moeten spelen. Wie mij kent, weet dat ik op en top professional ben en mijn werkgever in alle omstandigheden respecteer."

  Tchite geeft wel toe dat hij Standard wou verlaten. "En verschillende clubs waren geïnteresseerd. Mijn voorkeur ging naar Al Shabab, waar Michel Preud'homme coach is."

  "Ik kreeg een voorstel dat ik niet kon weigeren. Ik zei coach José Riga dat ik het aanbod zou aanvaarden. Maar hij zei dat hij me niet wou laten vertrekken."

  "Ik bracht mijn ploegmaats op de hoogte en beloofde langs te komen om afscheid te nemen, zodra de zaak in orde was. En dat in een sfeer van hoffelijkheid. Het is niet waar dat ik kwaad ben weggelopen en de deur achter mij dichtgooide."

  "Zet me vanaf nu voor 200 procent in"

  Toch hebben Tchite en Standard elkaar weer gevonden. "Ik blijf, zonder dat daar ook maar de minste compensatie tegenover staat."

  "Ik heb geen premie of opslag geëist en evenmin een percentage van het transferbedrag. Ik blijf, omdat ik begrip heb voor het standpunt van de directie en omdat ik in schoonheid afscheid wil nemen van Sclessin."

  "Ik ben specialist inzake lastminutetransfers, maar deze keer was de situatie niet meer houdbaar tot op de limiet. Maandag regelen we de laatste details voor een vertrek in de zomer. Maar vanaf nu zet ik mij voor 200 procent in."