• home
 • video
 • pas verschenen

  Richards: "Eindelijk is Kompany terug"

  Voor deze tackle op Nani kreeg Kompany rood en een schorsing van vier wedstrijden.

  Dinsdag moet Manchester City naar het veld van Everton. Na vier schorsingsdagen keert Vincent Kompany terug en daar zijn zijn ploegmaats maar wat blij mee. "Hij pepte ons tijdens zijn afwezigheid nog altijd op in de kleedkamer."

  "We hebben hem enorm gemist", vertelt collega-verdediger Micah Richards (in het midden op de foto) aan Sky Sports. "Hij is onze aanvoerder en hij en Lescott zijn dit seizoen onze beste combinatie centraal achterin."

  "Kompany is een leider, we kijken uit naar zijn terugkeer. Zelfs tijdens zijn schorsing kwam hij voor een wedstrijd naar de kleedkamer en gaf hij ons tips, zei hij wat hij zou doen. Zijn invloed is dus gebleven."

  "Maar leuk was het niet. Iedereen, spelers en technische staf, wou dat hij kon spelen en hijzelf baalde, omdat het zo'n strenge sanctie was. Ik ben er zeker van dat hij zich meteen weer voor 110 procent zal geven en ons mee aan overwinningen zal helpen."

  Kompany kreeg in de FA Cup-wedstrijd tegen Manchester United rood voor een tackle met twee voeten vooruit op Nani, ook al raakte hij de Portugees niet. Zonder Kompany won City in de competitie moeizaam van Wigan en Tottenham en werd het door Liverpool uit de League Cup gekegeld.