• home
 • video
 • pas verschenen

  "Onvolwassenheid frappeert mij telkens weer"

  Over Dirar: "Ik vind het vreemd dat je prompt een doktersbriefje binnenbrengt."

  In de laatste dagen van de wintertransferperiode neemt de nervositeit weer toe. "Aanbiedingen horen erbij. Maar wat mij elke keer weer frappeert, is de onvolwassenheid hoe spelers hiermee omgaan", stelt Sporza-journalist Peter Vandenbempt vast in zijn wekelijkse analyse.

  Vandenbempt geeft de voorbeelden van Dirar (Club Brugge), El Ghanassy (AA Gent) en Tchite (Standard). "Dirar heeft een aanbieding waar veel geld mee gemoeid is, ook voor hem, van Monaco."

  "Maar strookt dat met zijn ambitie, een staartploeg uit de Franse tweede klasse? Dat je dan prompt een doktersbriefje binnenbrengt en druk begint te zetten op de club, vind ik vreemd."

  "Hetzelfde met El Ghanassy (foto), maar dat verbaast ons niet. Dat is in het verleden ook al zo geweest. Hij heeft blijkbaar niet deelgenomen aan een uitlooptraining na Zulte Waregem en nog wat spelers uitgekafferd."

  "Eer je het als speler verkorven hebt bij Trond Sollied, moet je al heel erg ver gaan. Maar zodra het op is bij Sollied , is de streep er ook definitief onder getrokken."

  "Ook bij het publiek heeft hij het verkorven. Ik denk dat Gent op dit moment wat graag van hem af wil. Maar dé vraag is of er een aanbod is."

  "Ook Tchite heeft het te bont gemaakt. Er is nu een officiële verklaring dat hij wel degelijk ziek was, maar ik kan me toch niet van de indruk ontdoen dat hij het hard heeft gespeeld om een "bon de sortie" te krijgen op het einde van het seizoen."