• home
 • video
 • pas verschenen

  "Je mag Nys niet chanteren met het WK in de VS"

  "Sven en het WK: het is geen geslaagd huwelijk"

  "Misschien was dit mijn laatste WK", zei Sven Nys gisteren na het WK in Koksijde. Hoe moeten we dat een dag later interpreteren? Sporza stelde de vraag aan Paul Van Den Bosch, al jaren mentor en coach van Nys.

  Paul Van Den Bosch kadert de uitspraak van Sven Nys. "Wat Sven zondag zei, was uiteraard in een vlaag van ontgoocheling. We hebben uitvoerig nagepraat. De ontgoocheling is doorgespoeld, maar wat hij zei, kan nog lange tijd standhouden."

  Van Den Bosch denkt dus dat Nys niet snel zijn woorden zal intrekken. "Eigenlijk zei Sven wat anderen al lang gezegd hebben. Het WK en Sven Nys, het is geen geslaagd huwelijk. En één reden is er niet. Zondag was Niels Albert gewoon veel en veel beter. Punt."

  Van Den Bosch vindt dat Nys er nu niet te veel over moet tobben. "Of hij nog een WK zal rijden of niet is niet aan de orde. Daarover moet Sven pas in december of volgend jaar in januari beslissen."

  In 2013 is het WK in de VS. Daar kan Nys niet ontbreken als ambassadeur, vinden velen. Niet zo, vindt Van Den Bosch: "Je mag de toekomst van de sport niet op Svens schouders schuiven."

  "De internationalisering van het veldrijden mag niet van Sven alleen afhangen. Met dat WK in de VS mag je Nys niet chanteren. De huidige generatie en het jonge talent moeten het overnemen."