• home
 • video
 • pas verschenen

  "Bal ligt in het kamp van Dominique Baeyens"

  Daniel Van Den Berghe slaat niet in paniek.

  Volleybalclub Roeselare werkt een seizoen zonder hoogtepunten af. Het staat ook pas vierde in de stand en dat is heel lang geleden. Voorzitter Van den Berghe weet dat zijn club door een moeilijke periode gaat, maar hij predikt rust.

  "Een seizoen zoals het huidige, dat zijn we niet gewoon", geeft voorzitter Daniel Van Den Berghe toe aan Sporza. "Maar we moeten rustig blijven, niet panikeren."

  "We weten dat de situatie ernstig is: zowel het bestuur, de coach als de spelers. Maar een drama is het nog niet. In de play-offs beginnen we opnieuw en we draaien ook nog Europees mee."

  "Er is niet minder kwaliteit, maar we missen wel vaderfiguren. Dat hebben we verkeerd ingeschat na het vertrek van Depestele en Contreras. De ploeg heeft te weinig ruggengraat."

  Dominique Baeyens is 15 jaar coach van Roeselare. Van Den Berghe gaat de moeilijke vraag niet uit de weg. "Of de chemie weg is? 15 jaar is 15 jaar. Ik krijg die vraag niet voor de eerste keer."

  "De spelers staan nog altijd achter de coach en zijn aanpak. Dominique geeft nooit op, hij gaat er altijd voor. De bal voor een contractverlenging ligt in zijn kamp", zegt Van Den Berghe.

  "Dominique heeft bedenktijd gevraagd en dat is logisch. Wie zou niet nadenken na 15 jaar bij 1 club? Als hij weggaat, zal het een verlies zijn. Maar we zullen niet van onze stoel vallen."