• home
 • video
 • pas verschenen

  "Anderlecht uit en thuis is groot verschil"

  "Van de grote vijf kon er wel niemand op Beerschot winnen."

  Anderlecht heeft dan toch nog eens punten laten liggen: 0-0 op Beerschot. "Er is een heel groot verschil tussen Anderlecht in eigen stadion en buitenshuis", stelt Sporza-radiojournalist Peter Vandenbempt vast.

  Het perfecte rapport van Anderlecht in 2012 werd zaterdag op het Kiel afgestopt. "Anderlecht is de enige van de "Grote 5" die niet gewonnen heeft. De anderen konden dus dichter komen", zegt Vandenbempt.

  "Maar het was wel op Beerschot, waar nog geen enkele van de "Grote 5" gewonnen heeft."

  "Los daarvan - en het is niet voor het eerst dit seizoen dat we dit vaststellen - is er een groot verschil in kwaliteit bij Anderlecht buitenshuis. In het klassement van de uitwedstrijden telt Anderlecht nog wel de meeste punten, dat betekent dat de concurrentie hetzelfde probleem heeft."

  "Maar het tempo is veel lager, er is veel minder doelgevaar, er zijn minder doelkansen. Als ik in mijn geheugen graaf, was Anderlecht in geen enkele uitmatch in de competitie heel erg overtuigend."

  "Ze waren sterk op het veld in Brugge en een kwartier uitstekend bij Gent, maar de laatste maanden was het met de hakken over de sloot. Ze maakten ook maar 13 doelpunten in 12 matchen, dat is opmerkelijk weinig en een groot contrast met thuis (31 goals)."