• home
 • video
 • pas verschenen

  Malisse (31): "Begin een oudje te worden"

  Xavier Malisse: "Stap per stap kom ik wel weer in mijn ritme."

  Xavier Malisse is een van de drie Belgen bij de mannen op de Australian Open. Zijn voorbereiding verliep niet vlot. Hij kon dit jaar nog geen match winnen. "Mentaal was ik nog niet klaar voor het seizoen", vertelt de 31-jarige speler in Australië aan Sporza.

  Xavier Malisse begon het seizoen in India. Op het toernooi van Chennai verloor hij in de eerste ronde van David Goffin (4-6, 6-2, 6-3). In Sydney werd hij dan weer meteen geklopt door de Tsjech Radek Stepanek (6-7, 6-4, 6-4).

  "Mentaal was ik nog niet klaar om aan het seizoen te beginnen", zegt Malisse aan Sporza.

  "Het is al mijn 14e jaar op het profcircuit. Het wordt moeilijker om mijn familie en vriendin achter te laten. Ik begin een oudje te worden, maar ik speel nog graag. Eenmaal ik op het terrein sta, wil ik wel winnen."

  "Stap per stap kom ik wel weer in mijn ritme. Dit seizoen wil ik nog goede prestaties neerzetten. Volgend jaar ook. Aan stoppen denk ik nog niet."

  "Hopelijk haal ik match tegen Murray"

  Op de Australian Open staat Xavier Malisse in de eerste ronde tegenover de Fransman Edouard Roger-Vasselin, de nummer 101 van de wereld. Malisse staat 37 plaatsen hoger op de ranglijst.

  "Als ik goed tennis speel, is dat een haalbare kaart", zegt Malisse. "Hij slaat goed op, het is een serve-and-volleyspeler."

  "Hopelijk win ik de match. Dan volgt er een mooie affiche tegen  Andy Murray (de nummer 3 van de wereld, red)."

  "Ik zou dit jaar graag nog eens een goed grandslamtoernooi spelen. Een goede gezondheid blijft wel het belangrijkste in het leven. Ik begin last te krijgen van kleine kwaaltjes. Vooral als ik opsta, niet op het terrein."