• home
 • video
 • pas verschenen

  Jacobs: "3-0 tegen Club is de juiste weergave"

  Jovanovic over zijn tik aan Jacobs: "Ik weet dat hij blij was met mijn goal."

  Anderlecht-coach Ariël Jacobs had weinig reden om te mopperen na de 3-0 zege en dat deed hij dan ook niet. Christoph Daum, zijn collega bij Club Brugge, heeft "veel geleerd" uit de topper.

  Anderlecht-coach Ariël Jacobs was niet alleen tevreden met de uitslag, ook het spel van zijn team kon hem wel bekoren. "Deze 3-0 is de juiste weergave van de wedstrijd. Alles viel ook snel in de plooi."

  "Ik vond wel dat we in de eerste helft te veel ruimte lieten. Dat hebben we bijgesteld tijdens de rust en daarna kreeg Club nog amper een kans", zag  Jacobs.

  "Dat we counteren zoals Real Madrid? Ik kan alleen maar zeggen dat we op de goeie weg zijn. Club liet veel ruimte in de rug van de verdedigers en daar hebben we goed gebruik van gemaakt. Deze wedstrijd geeft vertrouwen voor de zware weken die in het verschiet liggen."

  Jovanovic: "Makkelijk voetballen na de vroege 1-0"

  Milan Jovanovic maakte halfweg de eerste helft de belangrijke tweede goal voor Anderlecht. "De wedstrijd begon fantastisch voor ons en zo was het meteen veel makkelijker voetballen. We hadden vertrouwen, maar toch was ik niet helemaal tevreden over ons verdedigend spel in de eerste helft. Club had te veel de bal en kreeg ook kansen."

  "Na mijn goal gaf ik de trainer weer een tik in zijn gezicht, ja. We praten veel over mijn positie in de ploeg en ik weet dat hij blij was met mijn goal", sprak de flegmatieke Jovanovic.

  Daum: "Anderlecht had meer "kampfgeist" dan wij"

  Club Brugge-coach Christoph Daum wist waar het misliep bij zijn team. "We hebben veel fouten gemaakt", luidde het bij de Duitser. "De eerste helft kregen we wat kansen maar na de 2-0 zat Anderlecht in een zetel en kon het naar hartenlust counteren. Wij lieten te veel ruimte."

  "Het is niet alleen een kwestie van efficiëntie. Anderlecht was fysiek sterker, meer beslagen, krachtiger en beschikte over meer 'kampfgeist' dan wij. Over 90 minuten waren zij de betere."

  "Als onze foutjes bij de drie goals uitblijven konden we onze voet zetten naast Anderlecht. We hebben in elk geval veel geleerd uit deze wedstrijd", besloot Daum.

  Odjidja: "In de play-offs moeten we efficiënter zijn"

  Ryan Donk: "Dit komt hard aan. We hebben veel tijd gehad om ons voor te bereiden op deze wedstrijd. Als je dan met 3-0 verliest, dan is dat een grote teleurstelling. We weten dat Anderlecht sterk is op de counter, maar toch konden ze meteen scoren. We zijn dus niet scherp genoeg begonnen aan de match."

  Vadis Odjidja: "Als je na 3 minuten al 1-0 achterstaat, verandert het scenario van de match helemaal. Ik denk dat we in de eerste helft goed speelden, veel beter dan Anderlecht. Het verschil was dat zij veel efficiënter waren. Als wij op die efficiëntie kunnen werken, dan wordt het een heel andere wedstrijd in de play-offs. Dat ik uitgefloten werd? Met die mensen heb ik niets te maken."