• home
 • video
 • pas verschenen

  "Club hoeft van ons geen cadeaus te verwachten"

  Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck is misnoegd over de handelswijze van Club Brugge. "Club probeert mensen bij ons weg te halen", zegt Van Holsbeeck. Hij hoopt dat zijn ploeg vandaag de puntjes op de i zet in de topper.

  De relatie tussen Anderlecht en Club Brugge lijkt momenteel wat bekoeld te zijn. Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck legt in Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad uit waar het scheef zit.

  "Ik stel vast dat Club Brugge achter de schermen probeert om mensen bij Anderlecht weg te halen", zegt hij.

  "Tussen clubs moet er respect zijn, maar als een club het op die manier speelt, gaan wij ons daar op een of andere manier op instellen. Club hoeft van ons dus geen cadeaus meer te verwachten."

  Van Holsbeeck doelt onder meer op het vertrek van clubdokter Kristof Sas: "Ik heb er geen probleem mee dat iemand zich wil verbeteren, maar voor mensen als Kristof Sas heb ik maar één woord: opportunisten. Als mens heeft hij me ontgoocheld."

  Club Brugge ondergaat een grondige vernieuwing, maar Van Holsbeeck is niet onder de indruk. "Het is niet omdat je in het zakenleven succesvol bent, dat je al na zes maanden een voetbalclub kunt leiden", klinkt hij scherp.

  "Waar zijn de linietrainers nu eigenlijk? Kijk, als het besturen van een voetbalclub terug te brengen valt tot het opstellen van een PowerPoint-presentatie, dan zou het gemakkelijk zijn. Anderlecht probeert al 40 jaar zo professioneel mogelijk te werken."

  Dan rest nog het sportieve: "Als je Club op zes punten kunt zetten, moet je dat niet laten. En vooral mentaal kan een overwinning erg belangrijk zijn."