• home
 • video
 • pas verschenen

  Riga: "Slechte decembermaand rechtzetten"

  Vanavond om 18u opent Standard-Beerschot de tweede seizoenshelft van de vaderlandse competitie. Standard-coach José Riga vertrouwt op een goede start, "want wij zijn de beste thuisploeg".

  Vorige maand was niet de maand van Standard. "December was qua puntenoogst een slechte maand. Door de draws tegen Gent, Lokeren en Genk en het verlies op Kortrijk liggen we achter op ons schema. Aan ons nu om dat recht te zetten."

  "Het feit dat we de beste thuisploeg zijn (24 op 30, red) sterkt mijn vertrouwen in een geslaagde herstart", zegt Riga in de kranten.

  Riga recupereert zeven man tegenover het vorige duel, de 2-0-nederlaag in Kortrijk. Kanu is terug uit Brazilië, Felipe en Pocognoli zijn niet meer geschorst en Bolat, Cyriac, Gonzalez en Bia  zijn weer fit.

  "Die laatste vier kregen groen licht van de medische staf, maar dat betekent niet dat ze klaar zijn voor 90 minuten. Op stage trainden ze niet voluit mee."

  Buyens: "Losada uit de match houden"

  Yoni Buyens is blij dat Standard weer over een grote selectie beschikt. "Tegen Kortrijk misten we acht basisspelers. Dat was ook te merken, maar zoiets kun je nu eenmaal niet opvangen."

  "Nu komen er vier belangrijke spelers uit blessure terug. Ik hoop dat zij meteen iets kunnen bijbrengen", zegt de middenvelder in Het Belang van Limburg.

  Buyens kent het gevaar van Beerschot: "We zullen Losada uit de match moeten houden. Hij dirigeert Beerschot. Toch moeten we zoals altijd thuis gewoon van onze eigen kracht durven uit te gaan. We hebben voor de winterstop een beetje met de punten gemorst. Dat moeten we nu snel rechttrekken."

  Vermoedelijke opstellingen:

  • Standard: Bolat, Goreux, Kanu, Felipe, Pocognoli, Mpoku, Vainqueur, Buyens, Seijas, Cyriac, Batshuayi
  • Beerschot: Pacovski, Malul, Wuytens, Fjoluson, Van Der Heyden, Omolo, Losada, De Decker, Nyoni, MacDonald, Dayan
  • Scheidsrechter: Bultynck
  • Opmerking: Beerschot is met Kagelmacher en Sidibe twee sleutelspelers kwijt, Standard recupereert zeven spelers.