• home
 • video
 • pas verschenen

  Peeters spurt tegen Nys naar eerste zege

  Rob Peeters is sneller dan Sven Nys in de Kleicross.

  Rob Peeters (Telenet-Fidea) heeft in Lebbeke met de Kleicross zijn eerste veldrit van het seizoen gewonnen. Peeters versloeg Belgisch kampioen Sven Nys in een spurt met zijn tweeën. Niels Albert eindigde derde op meer dan een minuut.

  Al vroeg in de wedstrijd vormde zich een kopgroep van zes renners, met onder anderen Nys, Albert en Peeters.

  Peeters schudde halfweg koers eens flink aan de boom, enkel Nys en Albert konden mee.

  In de finale kraakte Albert en dus spurtten Nys en Peeters om de bloemen. Nys werd geklopt en greep zo naast zijn vierde zege in de Kleicross. Albert finishte derde op meer dan twee minuten.

  Peeters: "Moest deze kans grijpen"

  Rob Peeters was heel blij met zijn eerste overwinning van het seizoen. "In de slotfase vielen Nys en ik aan, maar het draaide toch uit op een spurt. Daarin kon ik een iets grotere versnelling trappen", zegt Peeters.

  "Eigenlijk beschouwde ik deze cross als voorbereiding op de WB-cross van morgen in Liévin. Toen Albert afhaakte, wist ik dat ik deze kans moest grijpen."

  Peeters hoopt op een selectie voor het WK in Koksijde. Nys houdt echter een pleidooi voor zijn teamgenoot Sven Vanthourenhout. "Ik wil daar niet te veel meer over praten. Ik wil op het WK voor iedereen werken, ook voor Nys", besluit Peeters.

  Uitslag Kleicross:

  01. Rob Peeters in 1u00'02"
  02. Sven Nys z.t.
  03. Niels Albert op 2'05"
  04. Joeri Adams - 2'19"
  05. Kenneth Van Compernolle z.t.
  06. Kevin Cant
  07. Jim Aernouts
  08. Jens Adams
  09. Ben Berden
  10. Sven Beelen