• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen Australian Open voor Kirsten Flipkens

  Kirsten Flipkens is er dit jaar niet bij op het eerste grandslamtoernooi.

  Kirsten Flipkens heeft zich niet kunnen plaatsen voor de hoofdtabel van de Australian Open. "Het waren mijn eerste wedstrijden drie maanden. Ik heb er het maximum uitgehaald", zegt ze. "Tennis is het mooiste beroep ter wereld. Ik wil nog vijf à zes jaar spelen."

  Kirsten Flipkens (WTA-193) verloor in de laatste kwalificatieronde van de Amerikaanse speelster Jamie Hampton (WTA-143).

  "Het was kantje boord", vertelt Flipkens in Australië aan Sporza. "Ik heb mijn kansen gehad, maar ze serveerde goed."

  "Als ik meer matchen had gespeeld voor dit toernooi, was het net wel geweest in plaats van net niet."

  "Ik speelde mijn eerste toernooi in drie maanden. Dan kun je niet verwachten dat ik bij elke bal de juiste bal beslissing neem. Ik wou voor elk punt vechten en dat heb ik gedaan. Ik heb er het maximum uitgehaald."

  "Ik ben nog altijd top 100 waard"

  Kirsten Flipkens (26) is afgezakt naar de 193e plaats op de wereldranglijst. "Met mijn prestaties in Australië stijg ik weer 10, 20 of 30 plaatsen", zegt ze.

  "Vorig jaar sukkelde ik van de ene blessure in de andere. Eerst had ik last van mijn pols, daarna van mijn knie en nu speelt mijn rug op. Erg is het niet, ik ken mijn lichaam. Ik ben gewoon wat stijf van drie matchen in drie dagen."

  "Zolang mijn lichaam het volhoudt, blijf ik tennis spelen: het mooiste beroep van de wereld. En ik voel dat ik nog top 100 waard ben. Ik wil nog vijf à zes jaar blijven tennissen."

  "Nu ga ik kleine toernooien spelen om wedstrijdritme op te bouwen."

  Kwalificaties Australian Open 2012