• home
 • video
 • pas verschenen

  AA Gent lijdt een nederlaag bij Lierse

  Lierse zorgt voor een verrassing tegen AA Gent.

  Lierse heeft voor een stunt gezorgd. Het versloeg AA Gent met 2-1. Onderaan sprokkelde STVV een puntje tegen Kortrijk en verloor Westerlo van Cercle. KVM was te sterk voor Bergen: 4-1. OH Leuven-Lokeren eindigde op 1-1.

  AA Gent heeft veel ambities voor 2012, maar het begon moeizaam aan het jaar. Het maakte bij Lierse een achterstand ongedaan, maar na een foutje van doelman Boekcx bezorgde Claasen Gent zijn vijfde nederlaag. Lierse zet Westerlo en STVV in het klassement op zeven punten.

  0-0. Dat wordt stilaan de score van STVV. Tegen Kortrijk vielen er voor de derde keer op rij geen goals in een match van STVV.

  Na de 3-1 bij Cercle Brugge moet Westerlo STVV naast zich dulden. Een goed Cercle liet zien dat het graag in de top zes wil blijven.

  Bergen haakt met het verlies bij KV Mechelen dan weer even af voor Play-off I. Na de rode kaart van Werner (bij 1-0) was KVM te sterk.

  Lokeren leek bij OHL lang op weg naar zijn vijfde zege. In een flauwe match werd het met een late thuisgoal toch nog 1-1. OHL en Lokeren blijven zo naast elkaar in de middenmoot.

  Topper en landskampioen op zondag

  Standard bouwde eerder op de avond een feestje tegen een zwak Beerschot. Het werd 6-1 op Sclessin.

  Zondag wordt leuk. Om 14.30u spelen Anderlecht en rivaal Club Brugge de topper in een vol Constant Vanden Stock-stadion. Kampioen RC Genk sluit bij het Zulte Waregem van coach Francky Dury de 20e speeldag af om 18u.