• home
 • video
 • pas verschenen

  Tom Boonen: "2012 wordt een uitdagend jaar"

  Tom Boonen: "De honger is nog groot"

  Omega Pharma-Quick Step heeft vrijdag zijn ploeg voor 2012 voorgesteld. Ondanks enkele minder jaren trok Tom Boonen nog altijd de meeste aandacht. "Het waren dan misschien magere jaren, maar de honger is nog groot", zegt Boonen aan Sporza.

  Tom Boonen oogde scherp in het decor van De laatste show, waar de ploeg is voorgesteld. "Ik begin elk jaar met evenveel ambitie. Het ene jaar gaat al beter dan het andere, maar ik heb mijn redenen waarom het vorig seizoen iets minder was."

  "Ik denk dat die problemen nu achter de rug zijn. Ik heb weer een fatsoenlijke winter gehad, terwijl het vorig jaar een inhaalrace was. Mijn verwachtingen zijn hoog, ja. En het gevoel is goed."

  De voorbije jaren had Boonen niet alleen af te rekenen met fysieke problemen. Ook in de ploeg boterde het niet zo goed. "Ik ben toch bij het team gebleven, want alles is nu uitgepraat."

  "Er was vorig jaar een sfeer van gelatenheid omdat er minder middelen waren. Maar iedereen heeft zich herpakt. Alle kleine frustraties zijn weg. Het gaat goed nu. Of ik 2011 daarom snel wil vergeten? Juist niet. Ik moet het voorbije jaar onthouden. Het was een belangrijk jaar om mijn weerbaarheid te testen."

  2012 kondigt zich volgens Boonen aan als een "uitdagend jaar". "Er is de nieuwe Ronde, ik kan een vierde Roubaix winnen en er zijn de Spelen en een mooi WK. En de wereld vergaat misschien. Er staat ons wat te wachten."

  Boonen begint zijn jaar in Argentinië. "Ik wou eerst naar de Tour Down Under, maar daar is er al meteen de druk om te scoren. In Argentinië is het minder serieus. Ik hoorde enkel goeie dingen.  Of ik de Tour schrap? Dat is nog niet zeker. De kans is 50-50. Maar met de Tour, de Spelen en het WK dicht op elkaar wordt het misschien wat veel."

  "Onze sprinttrein staat er opnieuw"

  • Boonen als sprinter: "Ik heb er nooit een probleem van gemaakt om te sprinten, alleen met de voorbereiding ervan. Nu staat onze sprinttrein er opnieuw. We zullen zien hoe het in de praktijk uitdraait, maar we hebben een aantal kanonnen. Als we het allemaal op de rails krijgen, zullen we mooie dingen zien. Indrukwekkend."
  • Boonen verlaat Monaco: "Het klopt niet dat ik mij daar nooit thuis heb gevoeld. Integendeel. Maar Lore heeft weer werk gevonden in België en dus hebben we besloten om na het voorjaar terug te keren. Ik zal het daar wel missen, zeker de trainingen in de zon. Maar ik ben iemand die zich gemakkelijk ergens thuis voelt."