• home
 • video
 • pas verschenen

  Mathijssen over Kagelmacher: "Zwaar verlies"

  Beerschot begint er na de winterstop aan met een zware dobber: op Standard. Bovendien moet het team het doen zonder aanvoerder en defensieve sterkhouder Gary Kagelmacher, die meer dan waarschijnlijk naar Kaiserslautern trekt.

  "De groep heeft het moeilijk met het nakende vertrek van Kagelmacher", zegt coach Jacky Mathijssen. "We verliezen niet alleen onze aanvoerder, we zijn ook een uitzonderlijke voetballer kwijt. Iemand die dingen kan goedmaken die fout lopen. Dat maakt hem speciaal."

  Beerschot moet het tegen Standard ook stellen zonder Ibrahima Sidibe. De aanvaller heeft zijn zinnen gezet op een transfer en kwam niet opdagen voor de stage en de recente trainingen.

  "Laten we eerlijk zijn. Er zijn vier spelers die deze groep boven de middelmaat uittillen: Kagelmacher, Sidibe, Losada en MacDonald. Als er van die vier twee vertrekken, dan verlies je kwaliteit. Kagelmacher en Sidibe zijn ook aanjagers die je nodig hebt in een team. We zullen hun drive missen. Hun vertrek zal puntenverlies veroorzaken", weet Mathijssen.

  Nog dit: door de nakende transfer van Kagelmacher is Wim De Decker gepromoveerd tot aanvoerder. Sherjill MacDonald is de nieuwe vice-kapitein.