• home
 • video
 • pas verschenen

  Koning Albert steunt Albert en co op WK veldrijden

  Op het vorige WK in België, in Hooglede, deelde koning Albert de medailles uit.

  Koning Albert zal de Belgische veldrijders komen aanmoedigen tijdens het WK veldrijden in Koksijde, op zondag 29 januari. Dat heeft het Paleis laten weten. Of hij ook de medailles zal uitreiken is nog niet bekend.

  Eind deze maand zal Albert de eregast zijn op het WK in Koksijde, al is het nog niet zeker of hij de volledige wedstrijd bij de profs zal bijwonen. De koning zal in ieder geval de finish niet missen.

  Er is aan de vorst ook gevraagd om de medailles uit te reiken, maar daar kwam nog geen antwoord op van het Paleis. Op het vorige WK in België, in Hooglede in 2007, deelde koning Albert de medailles alvast wél uit.

  De trofeeën die uitgereikt worden, zullen trouwens gemaakt worden door kunstenaar Fernand Vanderplancke. Die maakt ook al 16 jaar de trofeeën voor de winnaars van de Ronde van Vlaanderen.