• home
 • video
 • pas verschenen

  Jacobs: "Anderlecht-Club wordt niet beslissend"

  Op de eerste speeldag van het nieuwe jaar staat er met Anderlecht-Club Brugge meteen een topper op het menu. Anderlecht-coach Ariël Jacobs en keeper Silvio Proto blikken vooruit op de klassieker.

  "Anderlecht-Club Brugge is het begin van een zwaar luik, want er staan nu anderhalve maand topmatchen voor de deur", zegt Ariël Jacobs over de topper van zondag.

  Jacobs selecteerde 21 spelers voor de topper, onder wie Lucas Biglia die weer fit is. "Iedereen kent Lucas zijn drive en weet hoe graag hij de ploeg weer diensten wil bewijzen", zegt Jacobs.

  Tom De Sutter was enkele dagen grieperig, maar zit ook in de kern. Net als Roland Juhasz, die met zijn nek sukkelt. Juhasz trainde niet met de groep. "Maar zijn aantreden komt niet in gevaar."

  "Beslissend wordt de match tegen Club niet. Daarvoor staan er nog te veel matchen op het menu. En iedereen weet dat er in de play-offs heel veel kan veranderen", luidt het op de site van Anderlecht.

  Nog dit: de nieuwe Congolezen, Patou en Mbenza, zijn nog niet speelgerechtigd. Ze kozen wel hun rugnummer: 14 voor Patou, 6 voor Mbenza.

  Proto: "Wie wint, zal mentaal een stap zetten"

  "Club doet het goed onder Daum", weet doelman Silvio Proto. "De balans is positief. Club heeft al getoond dat het op resultaat kan spelen. Het slikte de weken voor de winterstop heel weinig goals en bovendien is het een stevig blok."

  "Ik denk niet dat er een goed of een slecht moment is om Club te bekampen. Maar wie wint, zal mentaal een stap zetten."