• home
 • video
 • pas verschenen

  Clijsters treft qualifier, goeie loting voor Belgen

  Novak Djokovic en Kim Clijsters hielpen bij de loting in Melbourne.

  In Melbourne is geloot voor de Australian Open en de Belgen kunnen niet klagen over hun tegenstanders in de eerste ronde. Kim Clijsters, Olivier Rochus en Steve Darcis treffen een qualilfier, Xavier Malisse neemt het op tegen ATP-101 en Yanina Wickmayer ontmoet een Kazakse.

  Novak Djokovic en Kim Clijsters, de titelverdedigers in Melbourne, mochten helpen bij de loting en dat heeft de Belgen blijkbaar geluk gebracht. De tweede ronde lijkt voor de vijf Belgen op de hoofdtabel een haalbare kaart.

  Clijsters zelf opent haar jacht op een tweede titel in Melbourne tegen een qualifier. De toppers in haar tabelhelft zijn Li Na en Caroline Wozniacki. Serena Williams en Petra Kvitova kan ze pas in de finale tegenkomen.

  Yanina Wickmayer krijgt de Kazakse Galina Voskobojeva op haar bord. Wickmayer en de huidige nummer 55 op de WTA-lijst speelden nooit eerder tegen elkaar.

  Bij de mannen kennen Steve Darcis en Olivier Rochus nog niet hun tegenstander in de eerste ronde, want die komt uit de kwalificaties. Xavier Malisse werd gekoppeld aan de Fransman Roger-Vasselin. Als Malisse wint, dan treft hij in de tweede ronde wellicht Andy Murray.