• home
 • video
 • pas verschenen

  Been: "Tshimanga staat zondag in de basis"

  Derrick Tshimanga ruilde Lokeren in voor Genk.

  Genk-coach Mario Been heeft er op zijn wekelijkse persbabbel geen twijfel over laten bestaan: aanwinst Derrick Tshimanga zal zondag tegen Zulte Waregem meteen in de basis staan.

  "Derrick Tshimanga is een speler met mogelijkheden en wij hopen dat hij zich hier nog verder kan ontwikkelen. Ik besef dat het kort dag is voor hem, maar of hij nu voor Lokeren speelt of voor ons, zoveel verschil zal dat niet maken", klinkt Been nuchter.

  "We moeten bovendien rekening houden met de schorsing van Barda en mogelijk ook Hyland. Als het beroepscomité de schorsing van Hyland bevestigt, zal ook Hubert meteen zijn rentree maken. Daar komt nog bij dat Camus en Limbombe geblesseerd zijn."

  "Ik weet niet wat ik van Zulte Waregem mag verwachten. Ze hebben een nieuwe coach. Maar wij moeten gewoon naar onszelf kijken. Als je in de top zes wil eindigen, moet je deze match winnen. We hebben een uitstekende ploeg met veel mogelijkheden. Zondag moeten we er gewoon staan", vindt de Nederlander.