Barcelona-jeugd kan het ook tegen Osasuna

vr 13 januari 2012 00:07
Barcelona kan ook scoren zonder zijn sterren.
Osasuna heeft Barcelona geen schrik meer kunnen aanjagen in de beker. Het B-team van Barça won na de heen- ook de terugmatch. Nagenoeg alle sterren van de bezoekers werd rust gegund, al draafde Messi na de rust toch nog een halfuurtje op. Roland Lamah bleef op de bank bij Osasuna.

Barcelona kon het zich veroorloven om na de 4-0 uit de heenmatch zowat alle toppers op de bank of thuis te laten. Enkel Piqué, Pedro, Adriano, Mascherano en Sanchez zorgden voor ervaring in de ploeg.

Barcelona kwam ook 0-1 achter, door een doelpunt van Lekic. Maar na de rust werd dat nog rechtgezet, eerst door Sanchez en ten slotte, toen Messi al in de ploeg was gekomen, door Sergi Roberto.

Valencia kwam woensdag wel nog in de problemen in Sevilla. De bezoekers kwamen in de tweede helft op voorsprong via aanvaller Soldado, maar daarna kregen ze het nog benauwd.

Rakitic maakte gelijk, maar de 2-1, een eigen doelpunt van verdediger Victor Ruiz, kwam voor de Andalusische ploeg te laat.

Mallorca moest dinsdag tegen Sociedad een 2-0-nederlaag uit de heenmatch ophalen. En het deed dat in stijl. Met Ogunjimi in de spits liep het halfweg al uit naar 4-1.

De Belg, die de voorbije week aan de kant stond met een enkelblessure, kwam wel niet tot scoren en werd in de 62e minuut naar de kant gehaald. Toen stond de 6-1-eindstand al op het bord.