• home
 • video
 • pas verschenen

  "We willen in elke race competititief zijn"

  In het decor van De laatste show is de Omega Pharma-Quick Step-ploeg voorgesteld aan de pers. Renners en ploegleiding ontvouwden hun ambitieuze plannen. Manager Patrick Lefevere wil vooral meer koersen winnen dan vorig seizoen.

  Het geraamte van de ploeg bestaat uit de oude kern van Quick Step, met Tom Boonen, Sylvain Chavanel, Zdenk Stybar en Kevin De Weert als blikvangers.

  Manager Patrick Lefevere slaagde erin dankzij zijn nieuwe geldschieters deze groep aan te vullen met toppers als Tony Martin, Levi Leipheimer en Peter Velits. "Het wordt onze grootste uitdaging om competitief te zijn in elke wedstrijd waarin we starten", omschrijft Lefevere het doel van de ploeg kernachtig.

  "Ik hoop eerst en vooral dat we meer wedstrijden winnen dan vorig seizoen (Quick-Step won maar zes UCI-koersen in 2011, red). Het is moeilijk om er één specifieke koers uit te pikken, maar als ik mag kiezen dan verkies ik Milaan-Sanremo. Dan is de kop eraf en is de sfeer meteen goed."

  Dankzij de steun van de Tsjechische mecenas Zdenek Bakala maakt Lefeveres team op veel vlakken een stap vooruit. "Met onze internationale transfers zijn we uitgegroeid tot een wereldspeler. Op financieel vlak ziet het er voorlopig erg goed uit. Maar ik heb geleerd dat je in dit wereldje de voeten op de grond moet houden, want het kan allemaal snel gaan", aldus Lefevere.

  Marc Coucke van sponsor Omega Pharma zal zich voortaan meer achter de schermen ophouden. "Maar de koers blijft een fascinerende sport en advertentiemarkt", vindt Coucke. "We konden kiezen tussen verschillende ploegen, maar we hebben geopteerd om sponsor te worden in een erg professionele omgeving als deze. Dit is een uitstekende keuze."

  Tony Martin: "2011 herhalen zou mooi zijn"

  Met Tony Martin haalde de fusieploeg een topper in huis. De wereldkampioen tijdrijden heeft met de Tour en de Olympische Spelen twee doelen aangestipt.

  "Als ik het voorbije seizoen kan herhalen, zal ik al erg tevreden zijn", zegt de kloeke Duitser. "De gele trui is een kinderdroom en met de proloog in Luik is dat een reëel doel. Daarnaast mik ik op eremetaal in de olympische tijdrit."

  Waarom koos Martin trouwens voor Omega Pharma-Quick Step? "Het klopt dat ik verschillende opties had, maar na mijn gesprek met Patrick Lefevere had ik het beste buikgevoel bij de fusieploeg. Voorlopig verloopt alles heel vlot."