• home
 • video
 • pas verschenen

  Suarez profiteert van meer stemformulieren

  Met Matias Suarez is het pas de tweede keer dat een speler de Gouden Schoen verovert op basis van één stemronde. In 1994 deed Gilles De Bilde het hem voor. In de tweede stemronde waren er wel een pak meer stemmers: 128 tegenover 101 in de eerste ronde.

  Matias Suarez pakte al zijn 230 punten in de uitverkiezing van de Gouden Schoen in de tweede stemronde, net als De Bilde in 1994.

  De spits van Eendracht Aalst kon in de eerste stemronde geen stemmen verdienen, omdat hij toen nog met Aalst in tweede klasse voetbalde.

  De tweede ronde gaf de doorslag. Zoals Peter Vandenbempt vooraf al aangaf, is het moeilijk om enkel op basis van de eerste stemronde te winnen, wat voor Witsel of Courtois had gekund. "Want in de zomervakantie blijven de stemformulieren vaak liggen", wist de Sporza-journalist.

  En zo geschiedde ook: voor de tweede stemronde waren er 128  stembulletins, voor de eerste maar 101. Met 3 punten voor de winnaar en 19 punten verschil tussen Suarez en Witsel, had het anders kunnen lopen.