• home
 • video
 • pas verschenen

  Sergeant: "Er is leven na Philippe Gilbert"

  Lotto-Belisol laadt in de zon op Mallorca de batterijen op voor 2012.

  Lotto-Belisol stoomt zich op Mallorca klaar voor het nieuwe wielerseizoen. Zonder Philippe Gilbert als spilfiguur en afmaker belooft het een uitdagend seizoen te worden. "We hebben een nieuwe ploeg, maar die is niet minder ambitieus", zegt manager Marc Sergeant.

  Lotto-Belisol wil niet te lang stilstaan bij de scheiding met cosponsor Omega Pharma en het vertrek van Philippe Gilbert. "Er is leven na Gilbert", leeft manager Marc Sergeant (foto) niet in het verleden.

  "Ik kijk niet met schrik uit naar een jaar zonder Gilbert. We hebben een nieuwe ploeg, maar die is daarom niet minder ambitieus. We moeten wel onze strategie wijzigen."

  "Vorig jaar moesten we alleen Gilbert brengen waar hij moest zijn. Nu zullen we niet koersen om Gilbert te doen verliezen, maar rijden we om zelf te winnen. We proberen om de koersen laat open te breken."

  Volgens Sergeant heeft Lotto-Belisol verschillende troefkaarten, met André Greipel, Jürgen Roelandts, Jelle Vanendert en Jurgen Van den Broeck. "Met Greipel hebben we een winnaar in huis, al laat hij zich nog te makkelijk wegdrummen in de sprint. Daar hebben we op stage aan gewerkt. We kunnen hem klassiekers leren winnen. Ik ben overtuigd dat we het laatste nog niet gezien hebben van hem."

  "Jürgen Roelandts moet nu maar eens de stap zetten en een renner worden die koersen kan winnen. Samen met Greipel is hij onze man voor het eerste deel van het voorjaar."

  "We willen aan elke koers een goed gevoel overhouden"

  Voor de zwaardere voorjaarskoersen rekent Sergeant op de Belgische tandem Vanendert en Van den Broeck. "Jurgen zal in de zwaardere klassiekers in steun rijden van Jelle."

  "Het zou al mooi zijn als we er eentje kunnen winnen, maar het is vooral belangrijk dat we finales rijden en aan elke koers een goed gevoel kunnen overhouden."

  Van den Broeck: "De Vuelta doet me watertanden"

  Voor Jurgen Van den Broeck (foto) ligt het zwaartepunt later op het jaar, met eerst de Tour en daarna de Vuelta. "Voor het eerst wil ik twee grote rondes rijden", laat hij weten.

  "Ik wil ook in de Vuelta hoog eindigen. Daarom heb ik woensdag met plezier het rittenschema ontdekt. Tien aankomsten bergop doen me watertanden. Ik vind dat er niet over. Een grote ronde moet lastig blijven en mag drie weken duren."

  "Dat ik ambitie mag hebben, bewijst mijn achtste plaats van vorig jaar, ik was toen nog zonder conditie begonnen ook. Dit jaar  volgt de Vuelta zo kort na de Tour, dat ik wellicht kan teren op mijn Tourvorm."

  Ook in de Tour blijft Van den Broeck de kopman van Lotto-Belisol. "Al is het dit jaar wel geen editie die op zijn maat gemaakt is", zegt manager Marc Sergeant over de Tour met heel wat tijdritkilometers."

  "Jurgen werkt hard om zich als tijdrijder bij te schaven en het verlies tegen de klok te beperken. Maar nu al over een uitslag speculeren, is zinloos. De Tour 2011, waarin Contador faalde,  bewees dat er geen zekerheden bestaan."

  "Met Jelle Vanendert aan zijn zijde krijgen we in de komende Tour misschien wel iets mooi te zien in de cols. Er zijn niet veel ploegen met twee klimmers."