• home
 • video
 • pas verschenen

  Pato heeft geen zin in Paris Saint-Germain

  Pato had bij PSG 6 à 7 miljoen euro per seizoen kunnen opstrijken.

  De transfer van Pato naar Paris Saint-Germain gaat toch niet door. Milan en PSG hadden een akkoord, maar de 22- jarige spits wil bij Milan blijven. Pato's landgenoot Maxwell versterkt PSG wel. De 30-jarige linkerflankspeler kwam sinds 2009 uit voor Barcelona.

  Sinds PSG in handen is van Qatarese investeerders mag het geld er rollen. In de zomer haalden de Parijzenaren al een paar keer hun chequeboek boven, onder andere voor Javier Pastore, maar om hun kansen op de titel nog wat te vergroten, wou PSG opnieuw zwaar uithalen op de transfermarkt.

  Voor de Braziliaanse international Pato wou PSG 35 miljoen euro op tafel leggen en de club bereikte naar eigen zeggen ook een akkoord met Milan.

  Pato zou in Parijs voor 3,5 seizoen kunnen tekenen en er 6 à7 miljoen euro per jaar opstrijken. Maar op de website van Milan benadrukt Pato dat hij bij Milan wil blijven. "Milan is mijn thuis. Ik wil blijven meewerken aan de successen en geschiedenis van deze club", zegt hij.

  Maxwell voegt zich wel bij het sterrenteam

  De transfer van Pato is dan wel in het water gevallen, PSG heeft wel de afgeronde transfer van Maxwell kunnen aankondigen. De Braziliaanse linkerflankspeler tekende voor 3,5 seizoen.

  "Het project van PSG spreekt me aan", zegt de 30-jarige ex-speler van Ajax en Inter. Sinds 2009 speelde Maxwell bij Barcelona, maar daar was hij op zijn positie pas derde keuze, na Abidal en Adriano.