• home
 • video
 • pas verschenen

  Kuurne richt afvalzones in voor peloton

  Als Philippe Gilbert Kuurne-Brussel-Kuurne rijdt, weet hij waar zijn drinkbus weg te gooien.

  De renners die Kuurne-Brussel-Kuurne rijden, hoeven geen klacht te vrezen voor sluikstorten. De organisatie van de koers op 26 februari pakt voor het eerst uit met "groene zones" waar afval gedumpt kan worden.

  Vorig jaar diende een Waalse natuurorganisatie nog een klacht in tegen Philippe Gilbert, omdat die zijn drinkbus zou weggegooid hebben in Luik-Bastenaken-Luik.

  Kuurne-Brussel-Kuurne richt twee groene zones in, weet Het Laatste Nieuws: "Eén rond de bevoorradingszone en één op 32 kilometer  van de finish. We hopen dat het grootste deel van het afval daar terechtkomt. Afvalintercommunale Imog zal die uitkammen", klinkt het.

  "Het zal wel vooral over verpakkingen van gels en repen gaan, want de bidons zijn geliefd bij de wielerfans langs de weg."