• home
 • video
 • pas verschenen

  Courtois: "Toch beetje teleurgesteld"

  Thibaut Courtois met vader, moeder en broer.

  Thibaut Courtois, de nummer drie van de Gouden Schoen, was verrast dat hij de eerste ronde niet had gewonnen. Vadis Odjidja, de favoriet van de Sporza-surfers, kon wel leven met zijn vierde plaats. "Ik had geen hogere verwachtingen."

  Courtois was speciaal van Spanje naar Oostende gekomen. De 19-jarige keeper van Atletico Madrid werd derde in de uitverkiezing.  "Ik ben toch een klein beetje teleurgesteld."

  "Je hoopt altijd te winnen, maar ik had wel verwacht dat het moeilijk zou zijn op basis van een ronde, zeker dan nog de eerste  ronde. Dan blijven stemmen liggen en zit je niet vers meer in het geheugen", zegt de keeper aan Sporza.

  "Het verrast me wel dat ik de eerste ronde niet won. Ik had een mooi jaar en pakte met Genk de titel. Dan hoop je dat dat meetelt."

  "Maar Witsel is ook een heel goede voetballer en speelde ook een goed seizoen. En ik denk dat sommige stemmers ook liever een voetballer hebben dan een keeper."

  Odjidja (4e): "Heel tevreden"

  Club Brugge-middenvelder Vadis Odjidja viel net naast het podium. "En daar ben ik heel tevreden mee. Ik had geen hogere verwachtingen dan de top tien, dus vierde is goed. Dit is een vooruitgang, want vorig jaar was ik nergens te bespeuren in de eindstand. Suarez wint verdiend. Als hij niet speelt, verliest Anderlecht 20 tot 30 procent van zijn rendement."