• home
 • video
 • pas verschenen

  Berrier wordt herenigd met Dury bij Z.Waregem

  De Franse creatieve middenvelder Franck Berrier keert terug naar Zulte Waregem. Hij tekent er een contract voor 3,5 jaar. Bij Standard kon de Fransman de hoge verwachtingen nooit inlossen. Onder de vleugels van zijn ex-coach Francky Dury hoopt hij zijn oude niveau terug te vinden.

  Franck Berrier stapte anderhalf jaar geleden met een heel zware beenblessure over naar Standard. Toen zijn maandenlange revalidatie voorbij was, had hij het moeilijk om zijn oude niveau terug te vinden. Berrier sleet na een bemoedigende seizoensstart opnieuw zijn broek op de bank bij Standard.

  Berrier tekende voor 3,5 jaar bij Zulte Waregem, dat eerder deze winter ook al coach Francky Dury terughaalde. De 27-jarige Fransman is blij dat hij terug is op het oude nest. "Ik had veel plezier tijdens de twee seizoenen die ik al voor Zulte Waregem speelde en dat is de belangrijkste reden waarom ik voor een terugkeer naar Essevee koos."

  "Mijn vrouw en ik voelden ons hier erg geapprecieerd, zowel door de coach, het bestuur als de fans. En ik wil dus mijn voetbalplezier terugvinden", zegt hij. Zulte Waregem staat pas 14e en dus is Berrier meer dan welkom. "Hij zat in een moeilijke situatie bij Standard en was een opportuniteit voor ons. Hij is een troef in de harde strijd om de punten", klinkt het bij Zulte Waregem.