• home
 • video
 • pas verschenen

  Verbauwhede vindt een nieuwe job in Westerlo

  Verbauwhede rondde vanochtend de financiële kant van zijn verbintenis met Westerlo af.

  Glenn Verbauwhede en Westerlo hebben een hevige flirt bezegeld met een huwelijk. De 26-jarige doelman ondertekende vanochtend een contract voor een half seizoen en kan na een half jaar inactiviteit dus eindelijk weer aan het werk.

  In augustus gingen Verbauwhede en Club Brugge uit elkaar, sindsdien was de keeper op zoek naar een nieuwe werkgever. Verbauwhede onderhield zijn vormpeil al een tijdje bij eersteprovincialer Knokke, maar mikte uiteraard hoger.

  Zo kwam Verbauwhede uit bij Westerlo, dat een nieuwe doelman zocht als vervanger voor de geblesseerde Bart Deelkens. Beide partijen zaten zondag om de tafel en woensdagochtend raakte alles in kannen en kruiken.

  "De cijfers moeten kloppen", had Verbauwhede dinsdagavond nog gezegd aan een journalist van Gazet van Antwerpen. "Laat ons zeggen dat er nog een komma op de juiste plaats moet, al wil ik ontkennen dat ik duur ben. Ze hoeven geen transfersom te betalen, ik spreek de taal en heb ervaring in de hoogste klasse."

  Verbauwhede schermde ook met belangstelling van Lierse, maar het wordt dus Het Kuipje. "Het is een droom om met Jan Ceulemans te kunnen werken. Voor hem wil ik nog een tandje bijzetten. De drang om mij te bewijzen is groot: ik wil laten zien dat ik nog altijd een goeie doelman ben en kwaliteiten heb."

  Verbauwhede moet Westerlo mee zien te redden

  Verbauwhede zet met Westerlo een nieuwe stap in zijn carrière. De voorbije drie seizoenen bewaakte hij het doel van KV Kortrijk, dat hem huurde van Club Brugge. In Westerlo zal Verbauwhede tegen de degradatie strijden. De ploeg van coach Jan Ceulemans staat na negentien speeldagen op de 15e en op één na laatste plaats.