• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook Petkovic zegt af voor Australian Open

  Andrea Petkovic: "De laatste weken is mijn rugpijn erger geworden."

  Opnieuw tegenslag voor de Australian Open: na Venus Williams zegt ook Andrea Petkovic af voor het grandslamtoernooi. Petkovic, de nummer 10 van de wereld en op het moment de beste Duitse speelster, heeft zich teruggetrokken met een rugblessure.

  "Het is jammer dat ik moet afzeggen voor de Australian Open. Ik zal mijn Australische fans missen", laat Andrea Petkovic weten.

  "Ik kamp al een tijd met rugpijn. Ik dacht dat het goed zou komen, maar de laatste weken in Australië werd het erger. Ik kan maximaal drie kwartier zonder pijn spelen." Petkovic moet zes tot acht weken rusten.

  Maandag zei Venus Williams al af voor de Australian Open, die maandag van start gaat. De voormalige nummer 1 van de wereld voelt zich nog niet fit genoeg om deel te nemen aan het eerste grandslamtoernooi van het jaar. Williams onthulde vorig jaar dat ze lijdt aan het syndroom van Sjögren.