• home
 • video
 • pas verschenen

  Maaseik is nog niet door in de Champions League

  Maaseik heeft in Turkije de kans laten liggen om zeker te zijn van de achtste finales in de Champions League volleybal. Het verloor met 3-1 tegen Izmir. De Belgische kampioen moet nu in de afsluitende poulematch Iraklis verslaan om door te stoten.

  De inzet voor de wedstrijd was voor Izmir en Maaseik dezelfde. Wie won, was zeker van een ticket voor de achtste finales.

  En in de eerste set waren de teams erg aan elkaar gewaagd. Maaseik had in de slotfase steeds wel een streepje voor en trok de set met 25-27 naar zich toe. Het setpunt was enig mooi.

  In de tweede set leek Maaseik op zijn elan door te gaan. De Limburgers liepen uit tot 2-8, maar toen stokte de machine plots. Izmir had het antwoord op de aanvallen van Maaseik gevonden en de match kantelde helemaal.

  Na vijf setballen won Izmir de tweede set en het zelfvertrouwen bij Maaseik was zoek. Izmir keek niet om, won de match met 3-1 en boekte zijn ticket voor de achtste finales.

  Voor Maaseik kan deze nederlaag zonder gevolgen blijven. Als het in zijn slotmatch Iraklis verslaat, gaat het alsnog met Izmir mee naar de volgende fase.