• home
 • video
 • pas verschenen

  Kubica valt over ijsplek en breekt botje

  Pech voor Robert Kubica. De revaliderende Poolse F1-rijder is uitgegleden op een ijsplek en ligt met een breukje in het ziekenhuis. Hij brak een botje in zijn rechterbeen, dat bij zijn zware crash in 2010 ook al verbrijzeld was.

  Robert Kubica miste het hele afgelopen F1-seizoen en zou ook niet klaar raken voor het seizoen 2012. Nu kreeg hij nog een nieuwe tegenslag te verwerken na een domme val.

  In Pietrosanta, in Italië, gleed Kubica tijdens een wandeling uit op een ijsplek en in het ziekenhuis werd een breukje in zijn rechterbeen vastgesteld. En dat is nu net het been dat vorig jaar in februari verbrijzeld werd in een rallycrash, die hem ook bijna zijn rechterhand kostte.

  Door deze nieuwe breuk zal zijn revalidatie nog langer duren. Voor zijn ongeluk was Kubica de nummer 1 bij F1-renstal Renault.