• home
 • video
 • pas verschenen

  Jovanovic: "Suarez is de enige artiest"

  Milan Jovanovic had voorspeld dat Matias Suarez de Gouden Schoen zou winnen. Hij gunt zijn Anderlecht-ploegmaat de trofee dan ook van harte.

  Milan Jovanovic speelt sinds deze zomer bij Anderlecht samen met Suarez en de Servische ex-winnaar van de Gouden Schoen is onder de indruk.

  "Er zijn veel uitstekende spelers in België, maar er is maar één artiest", zegt de Serviër. "Hij maakt altijd het verschil op het veld en verwent het publiek."

  "Wat Suarez typeert? Z'n dribbels, snelheid, creativiteit, ideeën, gevoel voor ruimte en zijn neus voor goals."

  "Als Axel Witsel had gewonnen, daar had ik ook mee kunnen leven. Hij was de verdiende winnaar van de eerste stemronde. Maar het belangrijkste is dat hij ook bij Benfica goed is blijven spelen."

  "Beloond voor ons geduld"

  Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck is blij dat zijn geduld met Matias Suarez dit seizoen wordt beloond.

  "Dit is het eerste jaar dat hij vanaf het begin al zijn talenten laat zien, alles wat wij er in zagen toen hij 17 was", zegt Van Holsbeeck. "Dit is het bewijs dat je met jonge spelers, en zeker Zuid-Amerikanen, geduld moet hebben."

  "Ik weet nog dat ik Suarez als 17-jarige zag spelen in Argentinië en ik Vanden Stock belde om hem te zeggen dat hij, na Agüero, de beste Argentijn was die ik met mijn eigen ogen had zien spelen."

  "Matias is een timide jongen en had aanpassingstijd nodig. Ik ben blij dat we daar energie in hebben gestoken. Dit is een individuele prijs, maar ook een prijs voor de mensen die de spelers van Anderlecht dag in dag uit begeleiden."