• home
 • video
 • pas verschenen

  Genk haalt verloren zoon Bailly weer in huis

  Bailly kan zijn carrière weer op de rails zetten in Limburg.

  Logan Bailly keept de volgende zes maanden bij RC Genk. De landskampioen huurt hem van Mönchengladbach en bedong een optie tot aankoop. "Logan is een berekend risico", vindt de landskampioen. "Ik ben blij met deze kans", zegt de doelman, die voor het nummer 23 koos.

  De 26-jarige Bailly is sinds vorig seizoen het spoor van zijn carrière kwijt. Bij Borussia Mönchengladbach verzeilde hij vorig seizoen op de bank, waarna hij afgelopen zomer werd uitgeleend aan Neuchâtel Xamax, een Zwitserse club.

  Bailly's tijd bij Neuchâtel was allesbehalve een succes. Zijn contract werd ontbonden, waarna Genk hem vorige week mee op stage nam. Bailly werd groot in Genk. Mönchengladbach kocht er hem weg in 2009. Hij heeft er nog een contract tot 2013.

  Nu krijgt Bailly zes maanden de tijd om zijn carrière nieuw leven in te blazen in Limburg. "Logan is een berekend risico", zegt de landskampioen, dat hem eind juni ook definitief kan overnemen. Bailly, die rugnummer 23 kreeg, is de tweede versterking in twee dagen voor Genk, na verdediger Derrick Tshimanga (Lokeren).

  Bailly: "De bal ligt nu in mijn kamp"

  "De bal ligt nu in mijn kamp", zegt Bailly bij zijn voorstelling aan Sporza. "Het is nu aan mij om te tonen dat ik een goeie keeper ben en dat ik mijn oude niveau kan halen."

  "Ik ben heel blij met deze kans. Genk is altijd mijn ploeg geweest en ik kwam hier altijd graag terug. Hier heb ik alles geleerd. De club was tevreden over wat ik op stage heb getoond."

  "Nu moet ik de concurrentie aangaan met onder meer Laszlo Köteles. Maar dat is alleen positief. Concurrentie maakt je beter."

  Bailly kwam de laatste maanden vooral door zijn niet-sportieve prestaties in het nieuws. "Zo is de pers. Er is te veel gezegd en geschreven."