• home
 • video
 • pas verschenen

  Garzelli: "Als het zo zit, dan stop ik"

  Stefano Garzelli mag dit jaar niet starten in zijn geliefde Ronde van Italië. Zijn team Acqua & Sapone kreeg gisteren geen wildcard, tot grote ontgoocheling van de Italiaan.

  "Ik ben enorm teleurgesteld", zegt Garzelli. "Zo zwaar zelfs dat ik overweeg om te stoppen met koersen. Geld is belangrijker dan sport en iemand die al vijftien jaar protagonist is en de show verzorgt, zowel voor de supporters als de organisatoren."

  "De tijd is misschien wel aangebroken om mijn gezin niet langer te verwaarlozen. Over een maand word ik voor de vierde keer vader. Als ik geen grote sportieve doelen heb waar ik alles voor moet opofferen, waarom zou ik dan nog doorgaan? Waar zou ik de motivatie nog moeten halen?"

  "Ik weet ook wel dat ik in de Giro al een paar jaar niet meespeel in het klassement, maar ik kan wel nog belangrijke ritten winnen en meedingen naar de groene trui. Ik deed het nog altijd beter dan de meeste mensen verwachtten", besluit de bijna 39-jarige.