• home
 • video
 • pas verschenen

  Aloys Nong ruilt Standard in voor Bergen

  Aloys Nong ruilt Standard voor Bergen. De 28-jarige Kameroense aanvaller heeft bij de nummer 8 in de competitie voor 3,5 jaar getekend.

  Nong trok op 31 augustus 2010 van KV Mechelen naar Standard (samen met Mbaye Leye en Mohamed Tchite). Hij kon zich in Luik nooit opwerpen als onbetwiste titularis, hoewel hij topschutter werd in de play-offs.

  Dit seizoen werden Nongs speelminuten opnieuw schaarser en mocht zijn manager op zoek naar een nieuwe ploeg. Die heeft Nong nu gevonden in Bergen, dat met de vlotscorende Perbet de topschutter van België in zijn gelederen heeft.

  Nong zal bij Bergen het rugnummer 72 dragen. "7 plus 2 maakt 9: mijn favoriete nummer, maar dat was al bezet", vertelde Nong bij zijn voorstelling.

  Nong is speelgerechtigd voor de match die Bergen zaterdag op KV Mechelen speelt. "Maar ik laat het aan de trainer om dat te beslissen. Hij moet de volgende dagen bekijken of mijn vorm voldoende is."