• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanwalleghem: "Spelen halen is niet onmogelijk"

  Woensdag is het de dag van de waarheid voor de Belgische turnsters. De Belgen moeten zich op het test event in Londen als ploeg kwalificeren voor de Olympische Spelen. "We moeten gewoon foutloos turnen", weet Aagje Vanwalleghem.

  "Het wordt een belangrijke dag. Het is de laatste kans om als ploeg de Spelen te kunnen halen", zegt Aagje Vanwalleghem aan Sporza. "Het zal niet makkelijk zijn, maar onmogelijk is het ook niet. We zijn er allemaal klaar voor en moeten gewoon foutloos turnen."

  België moet woensdag de top vier halen. Canada, Frankrijk, Italië, Spanje, Nederland, Brazilië en Zuid-Korea zijn de tegenstanders. "Italië, Frankrijk en Spanje zijn normaal gezien zekerheden, maar daarachter ligt alles open."

  De Belgische turnploeg heeft niets aan het toeval overgelaten. Zo vierden de Belgen het nieuwe jaar op stage. Vanwalleghem: "Om 22u 's avonds waren we weer in het hotel en hebben we afgeteld op onze kamer."

  "Dat is wel een beetje pijnlijk, maar dat moet je ervoor over hebben als je je doel wil bereiken. Ik heb dat over voor de Olympische Spelen."

  Als de Belgische vrouwen niet in hun opzet slagen, dan kan misschien één turnster zich individueel plaatsen voor de Olympische Spelen. "Die selectie is niet op naam. Dan moeten we ons nog individueel plaatsen voor het BOIC."

  In Londen turnen Gaëlle Mys, Julie Croket en Aagje Vanwalleghem normaal gezien de vier oefeningen en zij komen dan eventueel in aanmerking om zich individueel te plaatsen. Johanna Dejardin, Terri Grand'Ry en Lisa Verschueren zijn de andere Belgische turnsters.