• home
 • video
 • pas verschenen

  Peeters: "Vanthourenhout helpt Nys, ik iedereen"

  Sven Nys wil Sven Vanthourenhout meenemen naar het WK in Koksijde, maar dat is bij Rob Peeters in het verkeerde keelgat geschoten. "Ik vind zijn uitspraak een kaakslag voor alle Belgische renners die geen wereldkampioen kunnen worden."

  "Toen ik het hoorde, kon ik mijn lach niet inhouden", zegt Rob Peeters, die zondag derde werd op het BK, net voor Vanthourenhout. "Maar ik stopte met lachen toen Nys het herhaalde. Sven Vanthourenhout mag naar het WK van mij, laat dat duidelijk zijn. Maar ik wil zelf ook de WK-selectie halen."

  "Ik heb de beste maand uit mijn carrière achter de rug. Ik was een smaakmaker en ik stond er vooral ook op de lastigere omlopen. Ik verzeker je dat ik ook voor het WK in Koksijde in orde zal zijn."

  Peeters is nog altijd boos op Nys. "Ik vind de uitspraak van Sven een kaakslag voor alle Belgische renners die geen wereldkampioen kunnen worden", zegt de veldrijder van Telenet-Fidea.

  "Als Nys denkt dat enkel Vanthourenhout zijn rol zal spelen voor de Belgen, dan is hij verkeerd. Ik dacht dat hij me beter kende." Peeters en Nys zijn nog ploegmaats geweest bij Landbouwkrediet (foto).

  Ik besef dat ik geen kampioen zal worden en ben dan ook bereid om voor Nys, Albert en Pauwels de kastanjes uit het vuur te halen. Zal Vanthourenhout dezelfde intentie hebben? Ik denk het niet. Die zal enkel voor Nys rijden. Ik wil iedereen helpen en ik offer mij met plezier op."