• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany mist 4 duels voor zijn rode kaart

  Manchester City-kapitein Vincent Kompany moet vier duels geschorst toekijken voor zijn rode kaart van zondag. City vond de uitsluiting fel overdreven en tekende beroep aan, maar dat baatte niet. De bond hield voet bij stuk.

  Vincent Kompany mocht afgelopen zondag in het bekerduel tegen United al na 12 minuten inrukken na een iets te enthousiaste tackle op Nani. Volgens scheidsrechter Chris Foy voerde de Rode Duivel de tackle uit met twee benen vooruit.

   De Engelse voetbalbond schorst Kompany voor "de gebruikelijke drie matchen voor gevaarlijk spel, plus nog een extra speeldag omdat het Kompany's tweede uitsluiting is van het seizoen".

  City vocht de schorsing aan, omdat het erop leek dat Rooney de ref beïnvloedde en de rode kaart op zijn minst gesteld een zware straf was. Maar de bond volgde zijn scheidsrechter en had geen genade met Kompany. Zijn schorsing gaat meteen in.