• home
 • video
 • pas verschenen

  Genk haalt Tshimanga en verkoopt Pudil

  Tshimanga komt naar Genk.

  Genk heeft Derrick Tshimanga overgenomen van Lokeren voor 2,5 miljoen euro. Daniel Pudil verlaat de kampioen dan weer. De Tsjech trekt naar de Spaanse eersteklasser Granada.

  Genk had zijn zinnen al een tijdje op Derrick Tshimanga gezet. De Belgische linksachter maakte indruk bij Lokeren en Genk wou hem deze zomer al aantrekken.

  Maar toen schrok het hoge prijskaartje van 4 miljoen euro Genk nog te veel af. Omdat Lokeren zijn prijs nu liet zakken tot 2,5 miljoen euro kwamen alle partijen toch tot een akkoord.

  Tshimanga tekende vandaag een contract voor 4,5 jaar in Limburg en hij mag komend weekend al debuteren in de wedstrijd bij Zulte Waregem. Morgen zal Genk z'n nieuwste aanwinst voorstellen.

  "Hij mocht vertrekken omdat Laurens De Bock op die positie van hetzelfde kaliber is. Zijn vertrek is geen aderlating voor ons", zegt Willy Reynders, sportief directeur van Lokeren.

  Pudil verlaat Genk voor Granada

  De transfermolen draaide op volle toeren vandaag in Genk, want  samen met de komst van Tshimanga werd ook het vertrek van Daniel Pudil aangekondigd. De Tsjech trekt naar Granada, dat momenteel 13e staat in de Primera Division.

  Genk maakte er geen geheimen van dat Pudil mocht vertrekken door de komst van Tshimanga. Maar die transfer komt er toch nog sneller dan verwacht. Pudil speelde sinds zijn komst in 2008 meer dan 100 wedstrijden voor de Limburgers.

  De Tsjechische international komt bij Granada terecht bij een middenmoter in Spanje. Pudils contract liep eind juni af. Door hem nu te verkopen, hoeft Genk hem niet gratis te laten vertrekken.