• home
 • video
 • pas verschenen

  Wickmayer: "Ik word elke dag sterker"

  Yanina Wickmayer heeft zich met een 7-5, 6-4-overwinning tegen Marina Erakovic geplaatst voor de tweede ronde van het toernooi in Hobart. "Mijn rug voelt voorlopig goed aan, maar ik zal er altijd aandacht aan moeten besteden", zegt ze.

  Wickmayer moest eind augustus op de US Open opgeven met rugpijn en heeft sindsdien hard aan de weg terug gewerkt. "Mijn rug voelde vandaag goed aan", zei ze op de persconferentie na haar wedstrijd.

  "Maar het blijft een vraagteken hoe mijn rug zal reageren tijdens een match en of hij een dag later stijf zal zijn. Na mijn twee matchen van vorige week, met een driesetter, en deze match kan ik zeggen dat mijn rug oké aanvoelt."

  "Ik speel nog maar twee weken competitief tennis, na een lange afwezigheid. Het was mijn eerste zware blessure en ik moest voor het eerst terugkeren. Maar ik voel me goed."

  "Ik zal voor de rest van mijn carrière aandacht moeten besteden aan mijn rug", herhaalt ze haar woorden van begin december. "Ik zal veel oefeningen voor mijn rug moeten afwerken, maar op dit moment voel ik me goed. Fysiek word ik ook elke dag beter."