• home
 • video
 • pas verschenen

  Verloren zoon Henry scoort al na tien minuten

  Thierry Henry heeft bij zijn comeback meteen de harten van alle Arsenal-fans opnieuw gestolen. Als invaller had hij tien minuten nodig om de enige goal te maken in de FA Cup-confrontatie tegen Leeds.

  Thierry Henry is een clubicoon bij Arsenal en kreeg zelfs al een standbeeld bij het Emirates Stadium. De 34-jarige Fransman verliet de Londense club in 2007, nadat hij tussen 1999 en 2007 maar liefst 226 keer gescoord had.

  Na een afwezigheid van 4,5 jaar mag hij nu van zijn Amerikaanse ploeg de New York Red Bulls op uitleenbasis opnieuw voor Arsenal spelen.

  En Henry bewees in de FA Cup-confrontatie tegen tweedeklasser Leeds meteen al dat hij zijn torinstinct nog niet kwijt is. Hij kwam in de 68e minuut als joker op het veld en in de 78e minuut maakte hij met een fraaie plaatsbal het enige doelpunt.

  Arsenal, dat nog steeds de geblesseerde Thomas Vermaelen moet missen, kwam daarna niet meer in de problemen in een zoutloze match en plaatste zich zo voor de vierde ronde.