• home
 • video
 • pas verschenen

  Timmy Simons tekent 2 jaar bij in Nürnberg

  Timmy Simons heeft vandaag tot 2014 bijgetekend bij Nürnberg. De Rode Duivel overwoog om terug te keren naar België, maar zijn familie overtuigde hem in Duitsland te blijven.

  De 35-jarige Timmy Simons heeft zich sinds zijn komst naar Nürnberg opgewerkt tot een onmisbare schakel op het middenveld. Maar de lokroep van België, met onder andere interesse van Anderlecht en Club Brugge, klonk de laatste maanden hard.

  Die speculaties veegt Simons nu van tafel. "Ik blijf. Mijn familie wou ook blijven, want mijn gezinsleden voelen zich hier goed. Dat gaf de doorslag", zegt Simons.

  Martin Bader, de sportief directeur van Nürnberg, is in de wolken met de beslissing van Simons. "Zijn sportieve waarde is onomstreden."

  "En als er iemand leiderskwaliteiten heeft dan is het wel Timmy", zwaait Bader met lof. "Ook naast het veld geeft hij zijn ervaring door aan onze jongeren."

  Simons is aan zijn tweede seizoen bezig bij Nürnberg. Hij miste nog geen enkele wedstrijd. Simons speelde eerder voor Diest, Lommel, Club Brugge en PSV.