• home
 • video
 • pas verschenen

  Messi wint Gouden Bal, Kompany niet in Wereldelf

  Lionel Messi en zijn vrouwelijke tegenhangster Homare Sawa.

  Op het FIFA-gala heeft Lionel Messi zijn derde Gouden Bal op een rij gekregen, de prijs voor de beste voetballer ter wereld in 2011. Vincent Kompany kon zijn nominatie voor het Wereldelftal niet verzilveren.

  Lionel Messi speelde dit jaar de pannen van het dak bij Barcelona en won er onder andere de Spaanse titel, de beker en de Champions League mee.

  Zijn verkiezing tot Gouden Bal is dan ook geen verrassing. Messi bleef zijn Barcelona-ploegmaat Xavi en Real-ster Cristiano Ronaldo voor.

  Messi: "Ik wil deze prijs delen met m'n trainers en collega's bij Barcelona en in het bijzonder met Xavi. Jij had dit ook verdiend. Ik ben blij dat je mijn vriend bent."

  Het is pas de tweede keer in de geschiedenis van de Gouden Bal, na 2009 samengevoegd met de Trofee voor FIFA-speler van het Jaar, dat een voetballer de prijs drie keer naeen krijgt. Enkel Platini deed Messi dat voor. Messi, nog altijd maar 24, komt met 3 Gouden Ballen op dezelfde hoogte als Platini, Van Basten en Cruijff.

  Barcelona leverde ook de Coach van het Jaar met Pep Guardiola. De Braziliaan Neymar maakte dan weer het mooiste doelpunt in 2011 en de Japanse Homare Sawa loste Marta af als beste vrouwelijke speelster.

  Kompany niet bij de beste 11

  Vincent Kompany heeft dan weer geen plaatsje gekregen in het FIFA-elftal van het Jaar. Kompany moest centraal in de defensie het onderspit delven voor Gerard Piqué en Nemanja Vidic.

  Het FIFA-elftal bestaat uitsluitend uit spelers van Barcelona, Real Madrid en Manchester United. De 50.000 spelers die zijn aangesloten bij spelersvakbond FIFPro mochten hun stem uitbrengen.

  Het elftal: Casillas (Real), Alves (Barça), Piqué (Barça), Vidic (Man.Utd), Ramos (Real), Iniesta (Barça), Xavi (Barça), Xabi Alonso (Real), Ronaldo (Real), Messi (Barça), Rooney (Man.Utd)