• home
 • video
 • pas verschenen

  Club-coach Daum: "We zijn op de goeie weg"

  Nabil Dirar in actie tegen Hamburg.

  Club Brugge verloor zondag zijn oefenwedstrijd tegen Hamburg met 2-1, maar coach Christophe Daum is tevreden. "Dat het voetbal terug is? Het is nooit weg geweest."

  "Hamburg had meer wisselmogelijkheden dan wij en dat heeft het verschil gemaakt", zegt Daum op de clubwebsite. "Onze eerste helft was goed. Tegen Anderlecht willen we ook vanaf minuut één gas geven, maar dat moeten we dan wel de hele match volhouden. We zijn in elk geval op de goeie weg."

  "Dat het voetbal terug is? Het is nooit weg geweest. De spelers zijn mijn tactische richtlijnen intussen gewoon. Je merkt dat ze nu meer open spelen en meer zelfvertrouwen krijgen."

  Na de rust liep het bij Club niet meer zo vlot. "Er waren een paar spelers die vermoeid waren bij ons", zegt Daum. "Hamburg zette meer druk en wij hadden veel problemen op de linkerflank."

  "Je zag dat Stenman pas zijn eerste wedstrijd op niveau speelde, na zijn afwezigheid. En toen De Jonghe en Meunier samen op het veld stonden, misten we balans en ervaring. Daar profiteerde Hamburg van."

  Daum haalde vlak voor de rust Victor Vazquez naar de kant. Uit voorzorg, zo blijkt. "Hij had wat last van zijn achillespees. Maar ik denk, en hoop, dat het niet zo erg zal zijn."