• home
 • video
 • pas verschenen

  Carvalho: "Zoveel mogelijk spelen bij Cercle"

  Cercle Brugge zag Renato Neto gaan, maar William Carvalho kwam in zijn plaats. Op de site legt de Portugese 19-jarige middenvelder van Sporting zijn keuze uit.

  Via de samenwerking met Sporting kon Cercle al de hand leggen op Neto, Reis, Baldé en Rudy. Neto werd nu teruggeroepen door Sporting, dat Carvalho echter in de plaats uitleende.

  "Ik wist al heel wat over Cercle", zegt Carvalho. "Neto en Reis vertelden me dat Cercle het erg goed doet in de Belgische competitie. Ze vonden het de perfecte tussenstap om later terug te keren."

  "Het is ook goed dat hier veel fysieker gespeeld wordt dan in  Portugal. Dat is een goede leerschool."

  "Ik wil Cercle helpen om zijn doelen te bereiken. Zelf wil ik zoveel mogelijk speelgelegenheid krijgen. Maar dat moet je natuurlijk verdienen. Ik zal dus beginnen met hard te trainen."

  Carvalho is al een paar dagen bij de groep. "De sfeer is heel tof. Dat er al Portugezen zijn, maakt het makkelijker. De trainingen waren wel erg pittig, maar dat was me ook zo gezegd. Het is best zwaar. Ik ga in Brugge ook alleen wonen. Dat zal een hele ervaring zijn, hopelijk gaat het goed."