• home
 • video
 • pas verschenen

  Carcela: "Afrika Cup is een verrassing"

  Het voetballeven lacht Mehdi Carcela sinds eind december weer toe. Toen hoorde de voormalige middenvelder van Standard dat Eric Gerets hem met Marokko meeneemt naar de Afrika Cup. "Het was het eerste goeie nieuws sinds mijn ongeluk."

  Op 17 mei tijdens de titelwedstrijd Genk-Standard trapte Chris Mavinga Carcela in het aangezicht, met meerdere breuken tot gevolg.

  Sindsdien speelde Carcela nog maar sporadisch voor zijn nieuwe club Anzji in Rusland. "Mijn selectie is dan ook een verrassing", geeft hij in Le Soir toe.

  "Ik dacht dat ik geen kans maakte, maar ik bleef werken met een klein sprankeltje hoop in mijn achterhoofd. En ik hield Gerets regelmatig op de hoogte van mijn revalidatie en vorm."

  "Zo trok ik naar een revalidatiecentrum waar ik met een individuele kinesist werkte en dokters en masseurs voor mij klaarstonden. Ik heb nog nooit zo hard gewerkt en geleden en ben dus klaar voor de Afrika Cup."

  "Ik zie me geen drie jaar in Rusland blijven"

  Carcela vreesde na zijn zware blessure voor het einde van zijn carrière. "Het was de moeilijkste tijd uit mijn leven. Ik had maanden last van hoofdpijn. Sinds oktober voel ik me weer oké en train ik weer normaal."

  Spelen deed hij bij Anzji echter niet. "De coach durfde het wellicht niet aan om mij te laten spelen. Hij speelde elke week voor zijn job en dan neem je geen risico's."

  Carcela tekende voor drie jaar in Rusland. "Maar ik zie me hier niet zo lang blijven. Ik ben hier om weer op niveau te komen en ervaring op te doen met topspelers aan mijn zijde. Mijn doel is Spanje of Engeland, misschien Frankrijk.