• home
 • video
 • pas verschenen

  Betere Wellens blijft nog even op intensive care

  Bart Wellens herstelt voorspoedig van het virus dat zijn hart had aangetast. Normaal gezien mocht Wellens dan ook vanavond de afdeling intensive care verlaten, maar hij kiest ervoor om er toch nog een nacht te verblijven.

  Vandaag werd het hart van Wellens nog eens grondig onderzocht in het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen. Daaruit blijkt dat het hart langzaamaan sterker wordt. "Het hart recupereert prima", zegt dokter T'Seyen, Wellens' persoonlijke dokter. 

  "De toestand van Bart is in die mate verbeterd dat hij snel intensive care mag verlaten. Hij zal dan verhuizen naar een kamer voor semi-intensieve verzorging."

  Intussen is ook duidelijk geworden dat de ontsteking van de hartspier veroorzaakt werd door een bacteriële of virale infectie. Het virus zou voor een bloedvergiftiging gezorgd hebben, waardoor de organen van Wellens uitvielen.

  "Dat laat ons nu toe met zekerheid te stellen dat het absoluut uitgesloten is dat er foute zaken gebeurd zouden zijn, zoals hier en daar jammer genoeg gesuggereerd wordt", zegt dokter T'Seyen.

  "Er is geen enkele aanwijzing voor die insinuaties, zodat we ze ten stelligste ontkrachten. Een virus ligt aan de oorzaak van de ellende."