Ga naar de inhoud

Vansummerens huwelijksaanzoek is "Wablief 2011"

 zo 8 januari 2012 19:58
Sportweekend ging op zoek naar het frappantste citaat van het jaar, in de "Wablief 2011". U verkoos de romantische Johan Vansummeren na Parijs-Roubaix.

Voor de Wablief 2011 kon de Sporza-surfer kiezen uit vijf frappante interviews of citaten. De romantische Johan Vansummeren, die na zijn zege in Parijs-Roubaix zijn vriendin Jasmine prompt ten huwelijk vroeg, kreeg de meeste stemmen achter zijn naam. Ook Marc Chevalier uit Deftinge bracht zijn stem uit. Hij wint een vip-arrangement voor twee personen voor de interland België-Nederland op 15 augustus.

De vijf genomineerden:

  • Kim Clijsters die op de Australian Open in een gesprek op de court interviewer Todd Woodbridge confronteert met een sms'je van hem dat ze had kunnen inkijken. Woodbridge insinueerde daarin dat Kim opnieuw zwanger was.
  • Patrick Vanoppen, de voorzitter van Beerschot, excuseert zich in het Japans (!) bij de ambassadeur van Japan voor de spreekkoren "Fukushima" aan het adres van "Kawashima".
  • Usain Bolt legt aan Sporza-journalist Kris Meertens uit dat je een one-on-one-interview met hem moet aanvragen bij zijn manager.
  • Vincent Kompany is er na België-Turkije rotsvast van overtuigd dat de Rode Duivels gaan winnen in Duitsland. Als Dries Mertens voor de camera zijn twijfels uitspreekt over de Belgische zegekansen, valt zijn aanvoerder hem in de rede.
  • Johan Vansummeren is zo blij na zijn zege in Parijs-Roubaix dat hij zijn vriendin Jasmine Vangrieken na de aankomst terstond ten huwelijk vraagt.

De uitslag:

  1. Johan Vansummeren - 42,33 %
  2. Kim Clijsters - 37,62 %
  3. Vincent Kompany - 10,78 %
  4. Patrick Vanoppen - 5,36 %
  5. Usain Bolt - 3,91 %