Ga naar de inhoud

meest recent

Stybar en Boom hebben nationale titel beet

 zo 8 januari 2012 14:12
Lars Boom stormt naar zijn zesde Nederlandse titel.
Ook in andere landen staan de veldrittitels op het spel. In Tsjechië won Zdenek Stybar een vijfde keer. Hij is nu nog één titel verwijderd van het record. In Nederland veroverde Lars Boom zijn zesde titel op rij. Een overzicht van de kampioenen.

Zdenek Stybar, die ook wereldkampioen is, verdedigde zijn Tsjechische titel met succes in Unicov. De renner van Omega Pharma-Quick Step reed solo over de streep.

Radomir Simunek jr (BKCP) eindigde als tweede op meer dan anderhalve minuut van Stybar. Karel Hnik, die voor Sunweb-Revor rijdt, vervolledigde het podium in Tsjechië.

Stybar heeft nu vijf nationale titels bij de profs. Als hij nog één keer wint, komt hij op gelijke hoogte van Radomir Simunek senior. Die won het Tsjechische kampioenschap zes keer.

Opnieuw Boom in Nederland

In Nederland heeft Lars Boom zijn zesde crosstitel op een rij op zak gestoken. Boom reed in Huijbergen, net over de Belgische grens, van start tot finish aan de leiding. Thijs van Amerongen (tweede) en Niels Wubben (derde) mochten mee het podium op.

Boom rijdt dit seizoen maar een handvol crossen, hij richt zich opnieuw vooral op het wegseizoen.

Bij de vrouwen won Marianne Vos opnieuw, voor Daphny van den Brand.

Overzicht van de andere kampioenen

  • In Frankrijk is er een einde gekomen aan de succesreeks van Francis Mourey. Mourey, sinds 2005 elk jaar Frans kampioen, werd dit jaar pas derde. Aurélien Duval ging aan de haal met de titel, voor Steve Chainel.
     
  • In Duitsland heeft Christoph Pfingsten de driekleur gepakt, voor Philipp Walsleben.