• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Simon Gerrans is de kampioen van Australië

  Gerrans (archieffoto uit de Ronde van Denemarken 2011): "Het werk van een hele ploeg."

  De nieuwe Australische ploeg GreenEdge heeft meteen raak geschoten. Simon Gerrans (31) bezorgde de nieuwkomer de titel in eigen land. "Ik ben trots dat ik deze trui de komende 12 maanden mag dragen", zei Gerrans.

  Gerrans viel op het parcours in Buninyong (163 km) aan in de laatste ronde en hield aan de streep twee seconden bonus over. Matthew Lloyd (Lampre) en Richie Porte (Sky) kwamen net te laat, maar mochten mee het podium op.

  Gerrans wint het Australische kampioenschap op de weg voor de eerste keer. Op de erelijst volgt hij Jack Bobridge op. "Ik ben ongelooflijk trots en kijk uit naar de volgende twaalf maanden. Ik zal deze trui met trots dragen."

  "Dit is het werk van een hele ploeg. Ik heb zo hard gewerkt de voorbije weken om fris en sterk aan het seizoen te beginnen. Dit neemt de druk bij GreenEdge meteen weg."